Konstnären Tove Berglund, från Örnsköldsvik Norrland. Född i Höga Kusten. Bild på Tove tillsammans med ev canvastavla i abstrakt motiv, många nyanser i guld och mycket struktur. Målningen är 100 x 120 cm, målad i akryl och sprayfärg.

Hur det började

Född och uppvuxen i Örnsköldsvik och inspireras av all fin natur vi har i Höga Kusten. Jag har alltid varit kreativ och älskar att skapa. När jag fyllde 6 år fick jag penslar och färg i födelsedagspresent och spenderade flera timmar med att måla. Sedan dess har målande blivit en naturlig del av mitt liv. Det var för några år sedan som jag skapade ett Instagramkonto för att visa min konst och folk började höra av sig och ville köpa mina tavlor. Därefter startade jag bolag, hemsida med webshop och deltagit i solo-och grupputställningar både i Sverige och utomlands.

Jag gillar att experimentera med olika tekniker när jag skapar tavlor utifrån egna idéer eller tar emot en beställning. Läs mer om min konst nedan.

Kontakta mig
 • Stockholms Konstsalong

  22-30 Oktober

  Utställning i Nacka. Stockholms Konstsalong är en av de största utställningarna i Stockholm. 80 samlade bildkonstnärer och skulptörer från hela landet ställer ut 1000 objekt på 1000 m2 i Lavals ångturbinhall med flödande dagsljus!

  Hoppas vi ses där!

  Läs mer här 
 • LIQUID ARSENAL - M.A.D.S

  28 Maj - 3 Juni

  LIQUID ARSENAL International contemporary Art Exhibition. Here we are at the fifth appointment of the year 2022 with this amazing new artistic event signed by MADS ART GALLERY.

  Läs merhär 
 • Affordable Art Fair Stockholm

  20-24 April

  Utställning via Gallery Gaudi på 10-års jubelieumet för Affordable Art Fair i Stockholm, Nacka.

  "Join us at Affordable Art Fair Stockholm’s 10 year anniversary and explore the latest contemporary art priced up to 70,000 SEK. Whether you’re an experienced collector or looking for your first piece, you’ll definitely be inspired to grow your collection at the fair."

  Läs mer här 
1 av 3
Mixed media tavlor av konstnären Tove Berglund. Epoxi resin på metall, led-belysning, 24Kguld. Abstrakta tavlor i serien Line of life, 50 x 100 cm. Målningarna går att specialbeställa i olika storlekar.

Min konst

Som konstnär arbetar jag många gånger med det oförutsägbara och slumpen som en väsentlig del i den kreativa processen, utforskar olika färgkombinationer och sammansättningar av material och mönster. Jag inspireras av färger och mönster jag stöter på i min vardag. Ofta målar jag naturinspirerade abstrakta motiv inspirerade av himlens och havets färgskiftningar och texturer.
Det viktigaste i min konst är färger, flöde och harmoni. Det finns ständigt en nyfikenhet att experimentera med olika material, medium och färger och det driver mitt skapande att utvecklas.

Jag gillar ett måla med akrylfärger på duk och experimentera med olika texturer. Ett annat material jag använder  som är mer ovanligt bland svenska konstnärer är epoxy resin, det är ett flytande medium som härdas över 24-72h för att få en glasliknande yta som är väldigt tålig. Att kombinera resin med olika tekniker, strukturer och färger ger ett harmonisk och livfullt uttryck samtidigt som det upplevs som exklusivt och tåligt. Genom att addera flera lager på varje tavla får man en uttrycksfull 3D effekt som ger olika uttryck beroende på vinkel och ljus.

I min serie tavlor "Line of Lights" har jag adderat LED-belysning bakom tavlan för att utforska samspelet mellan färg och ljus.  

Kontakta mig

Fyll i formuläret om du har några frågor. Jag återkommer snart.