Vanliga frågor och svar

Jag svarar på dina funderingar kring beställningar, frakt och leverans nedan. Kan du inte hitta frågan/svaret du söker? Kontakta mig på tove@toveberglund.com.

Vanliga frågor och svar

PRODUKT

Vad kostar en tavla?

Du hittar prisuppgifter för varje tavla i shoppen. Jag kan i min shop hålla lägre priser eftersom du köper min konst utan mellanhänder.

För specialbeställda tavlor varierar priset beroende på storlek, teknik och komplexitet, läs mer på beställ tavla.

Vad är fraktkostnaden?

Frakt för tavlor upp till 50x70 kostar ca 200 kr. Större tavlor skickas endast via hemleverans vilket kostar ca 600 kr - 1.000 kr beroende på storlek och vikt. Du kan välja hemleverans även på mindre tavlor. Priset på tavlor är exklusive frakt för att erbjuda den leverans som passar dig bäst.

Ingår ram?

Du hittar informationen under den specifika tavlan om ram ingår eller inte. En canvastavla behöver vanligtvis ingen ram, men jag bygger gärna en om du vill.

Om du önskar beställa en ram kan du kontakta mig på tove@toveberglund.com för att diskutera alternativ.

Hur är tavlorna behandlade och hur rengör jag dem?

Alla tavlor är behandlade med fernissa som skyddar mot damm och smuts samt UV-skydd. Undvik att hänga konst i direkt solljus.

Resin - För att undvika repor på ytan, använd en ren, lätt fuktig mikrofiber/mjuk trasa och rengör målningen med småcirkulära rörelser. Du kan också använda en liten mängd glas- eller fönsterrengöring. Undvik att använda grova material eftersom det kan orsaka repor.

Alkoholbläck/akryl - dessa konstverk kan torkas eller dammas lätt med en trasa.

Hur funkar det med garanti?

Färgerna på tavlorna kan se annorlunda ut än på skärmen, eftersom olika skärmar har olika färginställningar. Även om återgivelserna normalt är mycket goda kan jag inte lova att det inte förekommer mindre skillnader.

Resin har en övergripande slät, glasliknande yta. På grund av den långa härdningsprocessen kan det förekomma små ojämnheter eller partiklar men inget som påverkar den övergripande ytan med hög glans.

Jag använder ibland inspirationsbilder där tavlorna är inklippta i bilden, måtten är ibland inte exakt med verkligheten. Du kan alltid finna exakta mått i informationen om en specifik tavla. Kontakta mig på tove@toveberglund.com om du är intresserad av flera bilder.

Vanliga frågor och svar

BESTÄLLNING

Hur beställer jag en egen tavla?

Du kan alltid kontakta mig på Instagram, eller epost tove@toveberglund.com. Du kan läsa mer om att specialbeställa en tavla här.

Kontakta mig

Hur lång tid tar en specialbeställd tavla?

Det beror på hur många beställningar jag jobbar med, räkna med 4-6 veckor + leveranstid. Stora tavlor och tavlor med epoxy resin topplack tar längst tid att göra. Du kan läsa mer on att beställa en tavla här.

Hur betalar jag för tavlan?

Säker betalning görs i shoppen via kontokort eller via Klarna. Jag använder mig av säkra kortbetalningar via Stripe. Du som vill beställa en tavla kan även betala med Swish.

Fakturerar du med moms?

Alla tavlor är momsbefriade. Det betyder att du som beställer tavlor från mig betalar samma pris för tavlan som om du köpte den exklusive moms. Du som beställer från ett företag får alltså fördelen av att slippa ligga ute med moms och förlorar inget på detta.

Jag har inte fått min orderbekräftelse

Har du gjort en beställning men inte fått ett mejl med din orderbekräftelse? Då fångas e-postmeddelandet troligen av ditt skräppostfilter. Bekräftelserna skickas automatiskt, men om du inte hittar den kan du maila mig på tove@toveberglund.com så kan jag leta upp den och skicka den till dig manuellt.

Vanliga frågor och svar

LEVERANS

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden är 1-2 veckor av färdig konst.

Vid beställning så kommer vi överens om en tidsplan tillsammans.

Har jag ångerrätt?

Du har alltid 14 dagars ångerrätt enligt distansavtalslagen, förutsatt att varan är i samma skick som när den skickades. Du står alltid själv för fraktkostnaden och embalaget vid nyttjande av ångerrätten.

Hur går eventuell retur till?

Du meddelar att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till mig tove@toveberglund.com. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå tydligt. Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna behöver därför skickas välpaketerade.

Fyll i formuläret om du har några frågor. Jag återkommer snart.