Hur väljer man rätt storlek på tavlan?

Hur väljer man rätt storlek på tavlan?

Jag vet att det kan vara svårt att hitta den perfekta konsten till ditt hem. Konst som du gillar och som passar med inredningen, konst som inte "alla andra" har eller kostar en förmögenhet. Jag hjälper dig gärna att hitta den rätta tavlan eller tavlorna till din inredning och erbjuder originalmålningar gjorda med kärlek i en mängd olika färger och storlekar.
Storleken på tavlorna är oftast A och O för vilket intryck de kommer addera till rummet. En ensam liten tavla på en stor vägg kommer se ynkligt ut, precis som en för stor tavla på en mindre vägg lätt tar över hela rummet. Är det en stor vägg du har att arbeta med så kan en eller två riktigt stora tavlor på väggen ge ett maffigt intryck och kan även få väggen, och därmed även resten av rummet, att kännas större. 
Att rätt storlek genom att ställa dessa frågor till dig själv:
  • Vill du att en eller två tavlor ska fylla så mycket av väggen som möjligt eller montera en tavelvägg med många delar?
  • Vill att tavlan ska hänga vertikalt eller horisontellt?
  • Vill du ha en canvastavla eller en målning på papper som är inramad?

TIPS: Mät väggen och storleken på tavlan du funderar på, så att du lättare kan föreställa dig hur storleken blir på väggen, du kan också klippa ut kraftpapper i samma storlek som tavlan och hänga på väggen för att testa. Om du vill kan du skicka en bild på din vägg till mig så kan jag ge dig rekommendationer. 

Glöm inte: det är inte bara är vardagsrum och sovrum som behöver inredas. Andra rum med ett mer praktiskt syfte såsom kök och badrum behöver också få kärlek! Prova att placera en tavla i exempelvis fönstret i någon av dessa rum. Genom att addera lite konst i varje rum blir det en bättre helhet och mycket mysigare i hela hemmet. 

Här nedanför hittar du en storleksguide och några exempel på hur man kan kombinera olika storlekar på tavlor. Jag hjälper dig gärna, kontakta mig så tittar vi på alternativ till dig. 

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar