Hur det började

När jag fyllde 6 år fick jag penslar och färg i födelsedagspresent och spenderade flera timmar med att måla. Sedan dess har målande blivit en naturlig del av mitt liv. Ett sätt att koppla av och hitta harmoni samtidigt som jag älskar att utforska färger och tekniker och skapa nya uttryck.

För ett par år sedan startade jag ett Instagramkonto för att dela med mig av min konst med vänner och familj. Vänskapskretsen växte och idag har jag härliga konstnärsvänner och kunder i Sverige och internationellt. 

Jag gillar fortfarande att experimentera med olika tekniker när jag skapar tavlor utifrån egna idéer eller tar emot en beställning. Läs mer om min konst nedan.

Kommande utställningr

stockholm 20-24 april

AFFORDABLE ART FAIR

Jag kommer att ställa ut min konst på 10-års jubelieumet för Affordable Art Fair i Stockholm, Nacka Strandmässa 20-24 April 2022.

"Join us at Affordable Art Fair Stockholm’s 10 year anniversary and explore the latest contemporary art priced up to 70,000 SEK. Whether you’re an experienced collector or looking for your first piece, you’ll definitely be inspired to grow your collection at the fair."

Läs mer om utställningen här.
Stockholm 20-30 oktober

Stockholms konstsalong

Jag kommer att ställa ut min konst på Vårsalongen 2022, flyttad till oktober 2022. Stockholms Konstsalong är en av de största utställningarna i Stockholm. 80 samlade bildkonstnärer och skulptörer från hela landet ställer ut 1000 objekt på 1000 m2 i Lavals ångturbinhall med flödande dagsljus!

Hoppas vi ses där!

Läs mer om utställningen här.
höger pil
vänter pil

Min konst

Min inspiration kommer från fina färgkombinationer och mönster jag upptäcker i vardagen. Jag inspireras av natur; himlens och havets färgskiftningar och texturer. Mönster i skogar och på klippor. Mitt signum och något som är gemensamt för många av mina tavlor är de skimrande detaljerna i guld.

De viktigaste elementen i min konst är färger, flöde och harmoni. När jag målar med alkoholbläck och resin, som är flytande medium, består mitt arbete av många mjuka former. Färgerna får ett eget liv som skapar mjuka övergångar och den harmoniska känslan jag är ute efter.

Jag älskar också att blanda medier för att skapa olika strukturer. Därför är akrylfärger perfekt, då man enkelt kan mixa många olika tekniker för att skapa spännande texturer och effekter i tavlan. 

Utforska mina tekniker nedan.

Utforska mina tekniker

Harmonisk känsla

Exklusiv glans

Uttrycksfulla färger

Få inblick i mitt arbete och se kommande tavlor på Instagram: 
@tove.berglund.art

beställ egen canvastavlaResin tavla kärlekTavla med fjärilarTavlor i abstrakt motiv